Nye midler fra Sparebankstiftelsen for å støtte fokus-foreningenes viktige arbeid!

Digitalt_tildelingsdiplom.jpg

Vi er utrolig takknemlige for vårt gode samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB som har muliggjort å øke fokuset på instrumentene kontrabass, harpe, obo, fagott, kirkeorgel og bratsj, nasjonalt!

Etter at Instrumenter i fokus-prosjektet kom i gang har det skjedd mye positivt på feltet. Ikke minst at hvert instrument nå har en egen foreningen som arbeider for å styrke instrumentenes posisjon nasjonalt, samt rekruttering, samspill og utvikling av nye og etablerte instrumentalister i alle aldere. 

Vi er derfor utrolig glade for at det viktige arbeidet som fokusforeningene gjør, nå kan styrkes. Hittil har enestående ildsjeler lagt ned timevis med frivillig arbeid for sine foreninger og instrument. Dette er svært beundringsverdig, men ikke bærekraftig på sikt, og gjør også foreningene sårbare. Takket være midler fra Sparebankstiftelsen DNB vil Norsk ressurssenter for klassisk musikk bidra med en administrativ ressurs, fra og med januar 2024, der vedkommende vil ha hovedansvar for å hjelpe og lette foreningenes arbeid.  

Vi takker for støtten og samarbeidet, og gleder oss til fortsettelsen!