Synlighetskampanje 2017!

synlighetskampanje.jpg

Kampanjer for å øke synligheten til Instrumentene i Fokus! Konkurranse med flotte premier for de under 18 år.

Nå har du sjansen! Vi trenger DIN hjelp til å få en drøm til å gå i oppfyllelse. Vi har en drøm om at alle i Norge skal vite hva en obo er, hva en fagott er, et orgel, en harpe, en kontrabass! Dette innebærer: Å SE disse instrumentene oftere på bilder, i butikkvinduer, på nettsider, i reklamer, på TV, HØRE om dem og høre dem på radio, på konsert, i teatret, LESE dikt og eventyr om dem, LÆRE om dem på skolen, og mye mer!

Det er så ille at mange (både voksne og barn) ikke vet hva en obo eller fagott er i det hele tatt. Og selv om mange voksne kjenner orgel og harpe, er det mange barn som aldri har hørt om disse instrument!

Og selv om de fleste kanskje vet hva kontrabass er, så treffer de på det så sjeldent at de ikke tenker ikke over at dette er et instrument å begynne å spille, på lik linje som fiolin.

Dette vil vi gjøre noe med, sammen med dere! Dette er en viktig del av Instrumenter i Fokus prosjektet. Kampanjer for å øke synligheten til instrumentene kan gjøre enorm forskjell på rekrutteringen, både kortsiktig og langsiktig. 

Vi har lyst å hente inn kampanje-ideer fra alle dere som er involverte og interessert i Instrumenter i Fokus-prosjektet, samt alle registrerte elever og lærere i systemet! Kanskje de yngste har de beste ideene? 

 Dette blir et slags misjonsarbeid, og det vi leter etter er:

  1. idéer til hva vi kan gjøre, hvor, hvilke institusjoner, hvilke TV-program, alt mulig! Ingenting er for dumt, kom med det!

Eksempler på idéer: be supernytt lage en reportasje, be et bryggeri om å lage "Orgelbrus" (dette har visst eksistert en gang i tiden!), be skoledirektoratet om å sende ut nye plakater til alle landets 1. klasserom der O står for OBO og H står for HARPE, ha tegnekonkurranse i alle landets skoler, lage en lek som har noe med instrumentene å gjøre og spre den

  1. gode navn på kampanjene, både for hvert enkelt instrument og for alle instrumentene felles (gjerne også noe felles for de to blåserinstrumentene som er i familie med hverandre, dobbeltrørbladfamilien). Mye av dette vil bli rettet mot barn, så bruk gjerne spennende ord og trekk gjerne frem det "truede" aspektet! 
  2. barnetegninger av instrumentene, logoer (sistnevnte gjerne fra voksne også), feks en stilig måte å skrive "Obotiger" eller "Double Trouble" eller "Truede Instrumenter", kanskje noen av bokstavene ser litt ut som et dyr?
  3. sangforslag, diktforslag, eventyr som handler om et eller flere av instrumentene

Send inn forslag til helene.sinding-larsen@sommersymfoni.no innen 21.mai 2017. Gjerne med lydfiler og pdf/jpg filer i tillegg til tekst.

Vi setter stor pris på at du hjelper oss å videreformidle denne til dine barn/elever eller andre bekjente. Kanskje har du ikke bare en idé, men også mulighet til å bidra konkret på noen måte, kanskje kjenner du noen vi burde kontakte for å få idéen realisert? Alle forslag mottas med stor takk!